Scooters, avondklokken en Salou
Door: Isabelleenannerie
Blijf op de hoogte en volg Isabelle & Annerie
09 November 2010 | Laos, Vientiane
Van het thuisfront kregen we de smachtende vraag om weer een nieuw verhaal op ons blog. Nu we er over nadachten bleek het inderdaad alweer twee weken geleden dat wij voor het laatst iets van ons hebben laten horen. Voor onze trouwe lezers: sorry.
We zullen verder gaan waar we de vorige keer zijn geeindigd: in Chiang Mai. Na onze welverdiende massage hadden we de stoute schoenen aangetrokken en een scooter gehuurd. Met Isabelle als coureur en Annerie als onmisbare navigator zijn we de bergen ingegaan. We hebben een tempel bekeken en gingen met letterlijk piepende banden en een vliegende start er weer vandoor. We hebben de weg gevolgd totdat het iets te off-road werd voor ons doen en zijn keurig weer naar beneden gereden. Toevallig kwamen we een waterval tegen (want dat kan hier!) en hebben hier heerlijk gelegen. Als echte geneeskundestudenten hebben we de universiteit en het ziekenhuis bekeken. We zijn blij dat we in Nederland studeren. Deze avontuurlijke dag hebben we minder avontuurlijk afgesloten door een overheerlijke pizza naar binnen te werken. We wisten niet dat we dit zo gemist hadden!
De laatste stad in Thailand was voor ons Chiang Rai. Hier hebben we een belangrijke les geleerd: goedkoop is niet altijd beter. Daar kom je achter als je in een twee-persoons bed ligt wat op de Himalaya lijkt. De guesthouse-verhuizing was een feit. Buiten bakerijtjes en lady-boys was hier weinig te doen, dus hebben we mini-mountainbikes gehuurd. Onze relaxte fietstocht werd een tocht met bergen, regen, kramp en een enge Buddha Cave die we niet in durfden. Maar bovenal was het enorm mooi!
Een paar dagen later was het tweede land een feit: de oversteek naar Laos werd gemaakt! We waren volledig in de war door het bizarre geld, de afwezigheid van supermarkten en werden we 's nachts ieder uur gewekt door de hysterische haan van de buren. De volgende dag gingen we op weg naar Luang Prabang, door middel van een tweedaagse trip in een slowboat over de Mekong. Geduld is hier op zijn plek, aangezien het 2,5 uur duurde voordat de boot eindelijk in beweging kwam. Na uren van staren naar het landschap van Laos kwamen we aan op onze bestemming en werden we opgewacht door hordes kinderen die hun guesthouse aan ons kwamen opdringen. Uiteindelijk bleken de jongetjes toch geen 12 jaar te zijn, maar getrouwde vaders van 25. Tja, toch een cultuurverschil.
Op eerste dag in Luang Prabang liep ongeveer alles mis. De pinautomaat deed het niet, onze trekking werd gecancelled, we konden geen DEET vinden en het paleis was dicht. We hebben gelukkig de dag toch nog goed kunnen eindigen met een schitterende zonsondergang, veel nieuwe mensen leren kennen en met hen bier uit een giraffe (=zelftap) gedronken. De restaurantjes en barretjes in deze stad zijn heel leuk en gezellig ingericht. Heel anders dan de tl-verlichting in Thailand, maar ook onverwachts omdat Laos zo'n arm land is. Mensen werken hier hard en zijn heel vriendelijk. We hebben hier onder andere een soort kruising tussen bbq en gourmetten gedaan, en zelfs een avondje film kunnen kijken!
In de minibus naar Vang Vieng zijn we een, naar eigen zeggen, Duitse boyband tegen gekomen. Helaas wilden ze niet voor ons optreden, waar we nog steeds niet helemaal overheen zijn gekomen. Vang Vieng is de plek die je niet verwacht in Laos met zijn avondklok, aangezien het vergelijkbaar is met Salou. Hier komen alleen maar jonge backpackers om in een band op het water van bar naar bar te drijven en dronken te worden. Wij deden vrolijk mee. De dag daarna wilden we liever iets meer actiefs doen en hebben we het water verkend in een kayak.
Vandaag hadden we het wel gezien tussen alle banden en zijn we in een pick-up truck naar de hoofdstad vertrokken. Onze eerste indruk is goed, meer richting onze verwachtingen van Laos dan Vang Vieng.
Hoe we precies verder gaan reizen weten we nog niet, maar we houden jullie op de hoogte!
Veel groetjes en liefs,
Isabelle en Annerie
PS. Voor de geinteresseerde lezer hier nog wat wist-je-datjes:
- bouwvakkers zijn echt overal hetzelfde..
- Lao whisky is vies
- Annerie een echte Ray Ban zomaar in het water gooit
- een hot shower is niet altijd hot
- iedereen drinkt in Vang Vieng uit vrolijk gekleurde plastic emmertjes
- zwangere vrouwen mogen hier gerust de hele dag in pyjama over straat lopen
- het wegdek is hier niet helemaal perfect
- busstoelen op een boot zijn hier de normaalste zaak van de wereld
- klamboes hebben de neiging om midden in de nacht naar beneden te vallen
- we vermoeden dat er per was minimaal een hele fles wasverzachter wordt gebruikt
09 November 2010 - 12:05
Selmer:
Klinkt goed\
en schandalig inderdaad dat we niets van jullie horen:P
misschien wel beter voor de hardwerkenden onder ons, anders worden we veel te jaloers;)
(K) -
09 November 2010 - 13:20
Renée:
Lekker bezig hoor meiden! Maar zo te horen hadden jullie dus net zo goed in Salou een scootertje kunnen huren ;)
Haha nee hoor super gaaf, avonturiers! Ben benieuwd hoe de reis verder zal gaan!!
Oh ja en nog bedankt voor de kaart he monkie ;) Hele goede uitgekozen!
Doe voorzichtig, dikke kus! -
09 November 2010 - 13:36
Vicky:
Ik wil ook zo'n zonsondergang!!!! -
09 November 2010 - 16:16
Jorte:
yeah scooter girls are in town;)
09 November 2010 - 19:59
Marie-Joze:
Wat leuk om jullie verslag te lezen.Krijg zin om ook die kanten eens op te zoeken, Geniet enorm van de leuke foto's.Goeie reis verder en veel plezier. -
09 November 2010 - 20:09
Romana:
vette helmpies meiden B-)
ben blij dat jullie het nog naar jullie zin hebben! -
09 November 2010 - 20:40
Mark:
Hey leuk verhaal goed bezig daar!en leuke fotows isabelle je staat er zoals altijd weer heel charmant op:P -
10 November 2010 - 17:29
Nadja:
Leuk om weers eens iets van jullie te lezen :D Tsja die helpjes zijn overal even charmant :p maar zo'n zonsondergang is wel heel indrukwekkend
Kus!
13 November 2010 - 15:13
Marleen:
Hee meiden!
En hoe bevalt om super zachte kleding te dragen?
Zo te horen vermaken jullie je prima, is alleen maar goed teken dat je geen tijd hebt om een nieuw verhaal op de site te zetten!
Mooie foto bij die zonsondergang!
X Marleen -
13 November 2010 - 17:55
Inke:
Hey vriendinnetjes,
Wat een leuk verhaaltje weer! Zo te lezen vermaken jullie je wel! We missen jullie wel hoor, op de feestjes bij o.a. Phocas ;) Maar jullie genieten ook wel o het water ;) Spreek jullie snel! Xx -
13 November 2010 - 20:58
Mirt:
Hey dames, mooi verhaal, maar had ook niet anders van jullie verwacht ;). In NL is het nu koud en vies dus geniet vooral van het lekkere weer daar!!! Heel veel plezier en tot snel. @ Annerie, ik mis je in huis!!!
x -
14 November 2010 - 12:45
Femke:
Euhh zijn die pyjama's op bestelling?? Vele groete van ons en in het bijzonder van Miem en diene Peter! X -
17 November 2010 - 17:51
Dorien:
Hoi Annerie en Isabelle.
Wat ziet het er super goed uit zeg allemaal!! Echt leuk! Geniet ervan hè meiden!
Annerie, ik mis je wel hoor thuis!! Moet vaak aan je denken.
Liefs,
Je huisgenootje -
17 November 2010 - 20:43
Marie-Joze:
Proficiat Isabelle en een hele leuke verjaardag in het verre Laos.Dikke zoen, ook van Giel, en nog een goeie reis verder. -
18 November 2010 - 20:19
Maria:
Zo te lezen genieten jullie erg. Hou dat ze vol de komende tijd.
Isabelle een hele fijne en bijzondere verjaardag.En drink een biertje uit een giraffe.
Proficiat ook van Mart, Magiel en Nancy.
19 November 2010 - 07:25
Nick:
Gefeliciteeeeerd Isabel! Maak er een mooie dag van! :) -
19 November 2010 - 10:27
Rachel:
Hallo Isabelle,
Proficiat met je verjaardag.
Geniet en maak er een leuke dag van!
Dikke poen Rachel
19 November 2010 - 18:37
Denise:
Isabelle,
Gefeliciteerd met je verjaardag!
Unne dikke poen auch van oma.
19 November 2010 - 22:51
Femke:
Net op tijd... al is het maar de vraag wanneer je dit leest!? Van harte met je verjaardag, dikke knoevel vanoet Meersje!